recreatie

Hoe kies je een schrijfcoach?

Schrijfcoach

Er zijn enkele geëngageerde schrijfcoaches die uitsluitend met auteurs werken en strategische benaderingen vaststellen om te helpen boeken te schrijven. Hun tarieven variëren van $900 tot $1300,00. Een schrijfcoach biedt structuur en praktisch advies tijdens het hele schrijf- en redactieproces. Als je met een schrijfcoach gaat werken, is het beter iemand te kiezen die uitsluitend werkt met mensen in jouw vakgebied die feedback kunnen geven en die kunnen adviseren over technische schrijfkwesties.

Hoe selecteer je een goede coach:

o U moet een schrijfcoach vinden die binnen het bereik van uw project is. Dat betekent dat wanneer u of uw project onvolledig is, u zonder problemen contact moet kunnen opnemen met de coach.

Hun websites moeten gemakkelijk te vinden zijn.

o Zij moeten een “geen vragen stellen” service aanbieden.

Zij moeten elektronisch beschikbaar zijn, zodat u met hen in contact kunt komen.

o Zij moeten referenties of getuigenissen hebben van de mensen die zij hebben geholpen.

o U moet uw schrijfcoach vragen u te laten weten hoe lang hij of zij al in het vak werkzaam is. Vraag uw coach of hij of zij ooit schrijfklanten heeft gehad die vonden dat de vergoeding van hun schrijfcoach lager was dan die van de auteur.

o Uw schrijfcoach moet beschikken over – of – verwijzen naar uw werk met andere schrijvers. Het hebben van goede referenties is noodzakelijk.

o Zij moeten vertrouwd zijn met de taalindustrie.

o Ze moeten interviewers zijn – op zijn minst!

Er zijn er nog veel meer, maar je krijgt een idee.

Als u inhoud voor beroemdheden schrijft of betrokken bent bij redacties voor populaire tijdschriften en vakbladen, kunt u in contact komen met schrijfcoaches die u kunnen helpen bij de voorbereiding van uw schrijfinspanningen.

De schrijfcoach werkt met u samen om ervoor te zorgen dat u een carrière kunt maken van schrijven en redigeren. Schrijfcoaches helpen ook atleten, acteurs, kunstenaars, werknemers van luchtvaartmaatschappijen, militairen, sprekers, schrijvers, chef-koks en vele andere creatieve krachten met de technieken die nodig zijn om hun visie in een vorm te gieten die door het grote publiek kan worden begrepen en gewaardeerd.

Als schrijfcoach werk je samen met ervaren schrijvers, redacteurs en redactrices die een passie hebben voor het aanmoedigen en uitdagen van de creatieve aspecten van hun cliënten. Hun ideale cliënt is meestal een jonge of junior schrijver die een carrière als freelance schrijver moet ontwikkelen. De mentor helpt bij het ontwikkelen van de visie, missie en filosofie van de cliënt op basis van ervaringen in het veld. mentoring is een dankbare dienst die echt de moeite waard kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar echte verbinding en betekenis in hun werk.

Lees meer:

Redacteur Fantasy

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.