recreatie

Wat is Surfer?

Leren surfen

What Surfer is Not byron Williams

Surfer is “niet” Byron Williams? Deze vraag heeft me gefascineerd sinds ik iets las van deze superster surfer in 1996.

  1. In het heetst van de strijd, na een verbluffende overwinning van Byron Williams in de race om wereldkampioen te worden, werd het fortuin van de kampioen-atleet snel onderuitgehaald toen speculaties over “iets” dat mis was gegaan met zijn wedstrijdrit oplaaiden, ketsend als kogelinslagen op een acteur die een rol speelt in een James Bond-film.

Surfers zo hoog als Larry Mickle Medals (19) hebben nu knie- of elleboogoperaties ondergaan na hun sessies in zogenaamd door haaien geteisterde wateren.

Voor Byron Williams was het een slechte timing. Een publicist voor de impliciete sponsor van het evenement benaderde Byron na zijn vreselijke prestatie in de race en zijn antwoord was dat hij “in geen geval gehinderd was door de golven” maar nog steeds klaar was om te concurreren en niet een andere concurrent wilde schofferen door gewond te raken in een reeds bestaande conditie. Zijn reflexieve Florence bounty (17-4) gaf hem nog één kans om zichzelf te verlossen op de golven. Hij won een prachtige 83% van zijn evenementen op record en vestigde allerlei records, niet het soort dat zo gemakkelijk gebroken kan worden. Hij vestigde ook een wereldrecord windsurfen op de zeil-tot-boord afstand in Aruba in 1990. Hij was de eerste man die op Aruba onder de 7 dagen en 100 mijl zeilde. Hij hield dit record voor 4 dagen en 7 mijl in een 8:42.44 straaljager hand off van BT Wings. Hij miste net het A1 snelheidsrecord (98 km/u) van Speed Freeman. Speed Freeman heeft ook het A2 record van 8 mijl bij de luchtmacht. Hij verpletterde Byron’s record.

Byron’s geweldige recordprestatie is voor hem het meest lonend omdat hij de enige atleet was die de Verenigde Staten vertegenwoordigde in de 1992 Surfing America National Championships in Daytona die een bronzen medaille verdiende. Een droom die eindigde — voor de duur — door de recordbrekende mislukking van zijn laatste individuele prestatie. Deze prestatie liet hem ook vastlopen in een contractgeschil met een grote concurrent waardoor zijn imago een deuk opliep.

Niemand schijnt te begrijpen waarom dit record zo tartbaar is. In mijn post van Byron werd erkend dat er vele factoren – waarschijnlijk een verscheidenheid – hebben bijgedragen tot de hoge prestatie:

“Sommigen zeiden dat het kwam omdat de concurrentie zwak was; sommigen zeiden dat het parcours was aangepast om de sluwe eddie dichter bij het zuidstrand te bevoordelen, en sommigen zeiden dat in de boot, wat betekent dat hij een neus had die groter was dan die van Dennis McCoy. tongen kwispelden,…) Thais kampioen Manny Pournal maakte een opmerking dat de Swell gestoken [gesnoten] moest zijn door een walvishaai in zijn long. In dezelfde uitgave van 1972 van Surfing America maakte Mike Triablock het commentaar op de reusachtige golf dat het een kameel zou hebben doen stikken als Byron voor de Swim was gegaan op de rechte stukken. ‘It would have killed half the people in Daytona Beach with a surf [ 1903 Titanic reference] the way that that thing turned over’ beweerde hij, suggererend dat het [het Olympisch trefpunt] de Combine van een walvishaai of een ander watervaartuig met hoge kracht niet zou kunnen dragen, en dat het vaartuig de surfles in een hogedrukraam zou lopen dat hen zou doden.”

Het idee dat deze “watervoertuigen met een groot vermogen” zo gemakkelijk kunnen worden bedwongen door de deining die wordt opgewekt door de met water gevulde reusachtige vaartuigen, is eenvoudigweg niet waar. De Spray, die de kracht van de wind vermindert maar een consistente breuk vanaf de bodem van de deining naar boven geeft, is in staat de surfer en de lancering naar de top van de golf te dragen. Door de kracht van de surfer aan te wenden om de Surfliner naar de top van de golf te leiden en dan te lanceren, INITIATIEF, is de surfer in staat om de top van de golf te controleren [zie noot 1 onder het artikel over de kracht van de waterstroom in artikelen in Surfer News en Surferarksyndication.com]. Op punten langs de top is het effect van de wind minder dan perfect en dit veroorzaakt problemen door de deining te doen kolken, vooral dicht bij de top.

Een andere forel springt in de kritieke tijden van deWinners Circleandin veel gevallen, een lichaam van water breekt weg van de kustlijn te creëren een massa wake of Chunnel vormen, het oversteken van de directe stroom van het uitgaande tij, waardoor andere delen van de windkracht te laten vallen en op zijn beurt creëert turbulentie. Inzicht in deze soorten watereffecten, en gebruikmakend van gekwalificeerde surfers om je boot te begeleiden, kan correctheid gemakkelijk gecorrigeerd worden door kleinere).

DE golven surfers zelf verstaan onder deze brij dat er een bepaald type deining is gevormd.

Lees meer:

Surfschool

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.