recreatie

vakantie

Leuke uitjes Zuid Holland

Als u van plan bent om een avontuurlijke outdoor vakantie in Nederland te gaan vieren mag u een bezoek aan Zuid-Holland zeker niet overslaan. Zuid-Holland ligt op een steenworp afstand van de ringweg in Grouselands-Le-Lacas (Zuid-Schip). Een pittoreske picknickplaats omzoomd door pijnbomen waar u kunt genieten van het zuiverste bronwater en op de rotsen de krokodillen in de zon kunt zien liggen.

Gelegen net buiten de grote ring in Grouselands-Le-Lacas (Zuid- schip), Zuid-Holland is een paradijs voor natuurliefhebbers of liefhebbers van het buitenleven. Dit park is ontwikkeld doorandersWalksand Jansport’s outdoor producten. Het is een mix van heuvelachtige bergtoppen en valleien die het park zo populair maken bij mensen die op zoek zijn naar spanning – waarschijnlijk omdat je dit ook nog eens tegen een redelijk tarief kunt doen.

Op de hellingen van het Grondzelands

Gelegen aan de voet van de Matterhorn – een schilderachtige plek – ligt Zuid-Holland. Een schilderachtig landschap voor iedereen die langer dan tien minuten op een paard zit.

Mensen die het verbazingwekkende landschap rond de Matterhorn willen observeren en fotograferen, kunnen dat doen met de hulp van fotografen die bereid zijn hen met hun camera’s de weg te wijzen. Het schilderachtige landschap is betoverend en schilderachtig.

Picnic at the Zuid-Holland Harem

Op een steenworp afstand van de Zuid-Hollandse baai op het Zuid-Hollandse eiland ligt de Zuid-Holland Harem. Bij de leuke uitjes in het Zuid-Hollandse Harem kunnen bezoekers terecht voor hulp bij het duiken in de omgeving. Het is zeker een mooi uitzicht op de Matterhorn en de omgeving van Zuid-Holland.

Vang een glimp op van dikhoornschapen bij de Verkammerg Webs

Eindeloze schilderachtige uitzichten kunnen worden aanschouwd zodra men het ijzige plateau bereikt dat de Kaasmarkt wordt genoemd. Men kan vele kilometers ver kijken en bergen zien zoals de Eiger, Helvetic, Hemlock en zelfs de Alpen!

Er is ook een indrukwekkende gletsjer, de Zuiderloch gletsjer. Het is de enige in zijn soort in de wereld en ligt op maar liefst 9000 meter. De 8000 plus meter is zeker een stap hoger dan de nederige dennenappel.

Verwacht een enorme gletsjer genaamd de Zuiderloch die door de Howgills zwerft. Hoewel klein, is deze gletsjer van enorme omvang en voegt een heel nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van de Limestones and Gorges. Gesteund door enorme tektonische platen strekt hij zich uit tot aan de zee.

Mineralen van de zeebodem

Terug bij de veerhaven van Zuid-Holland is er het Mineralenpeil, waar de mineralen uit de zeebodem kunnen worden bekeken. Deze mineralen zijn afkomstig van diepzeevissen, getijdenpoelen en onderwatergrotten. Met een beetje hulp van een deskundige, die het verschil weet tussen champagne en teddybeer, kunt u misschien een pterodactylus of een anhinga spotten, die zo zeldzaam en gewild zijn.

Touwtrekken aan de geschiedenis

Bent u geïnteresseerd in de prehistorische fossielen die in dit gebied zijn gevonden? Een bezoek aan het Dinosaur Provincial Park in Canthambusters levert heel wat feiten en bezienswaardigheden op om op te kauwen. U vindt er fossielen van planten en insecten die vermoedelijk uitsluitend uit de Jura-periode stammen.

Varen in alle comfort

Komt er een boot met een drankje? Siesta Eiland zou een belangrijke halte zijn geweest voor de dimensionale wezens die ooit op deze messcherp leefden. Volgens de mythe was het eiland ooit de thuisbasis van een beschaafde aquatische beschaving.

Terug naar de natuur

In de weelderige Zuid-Hollandse wateren wonen en leven een heleboel natuurliefhebbers. Al wandelend door het gebied krijg je het gevoel voor een andere kant van de natuur. Zonder al te veel te willen verklappen, de natuur is zo’n stille partner voor de stille partner van de menselijke ziel.

 

 

lees meer:

 

Uitjes Brabant 2 personen

Dagje uit Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.