recreatie

Hoe veilig is Zuid-Korea

Rondreis Zuid Korea

Wat is er zo bijzonder aan aan een rondreis in Zuid-Korea? Afgezien van het voor de hand liggende, de zon. Men krijgt deze gratis gloed in een mum van tijd tijdens de 12-urige werkdag. De levensstijl is verbazingwekkend. Ooit gehoord van necroprene, een embriumziekte? Nee, ik denk het niet. Maar in een denktank zitten terwijl je op een zonnige ochtend naar een naakt zonnebadende Taiwanees staart, is iets anders. Koreanen zijn erg gereserveerd. Hoewel ze vrij open lijken te staan voor bezoekers, zijn er veel plaatsen in het land die verboden terrein zijn. De media heeft voor ons allen een valse mythe gecreëerd, dat zij vriendelijk en gastvrij zijn.

NORM:

Hoe veilig is Zuid-Korea vergeleken met andere landen?

TOM:

Vanaf het begin werd Zuid-Korea als een land met een laag risico beschouwd, ondanks het feit dat er een verhoogd risico bestaat door de nabijheid van industriesteden als Seoel en Daegu. Vele terroristen hebben het land bij één enkele gelegenheid aangevallen. Er werd opgetreden tegen een terrorist die verscheidene mensen had gedood op de Yeonchi Sulam, een treinstation in Seoel. Gebeurtenissen zoals deze zetten Koreanen uit alle lagen van de bevolking er regelmatig toe aan hun waakzaamheid te betrachten.

De meeste Koreanen geven op de vraag gemakkelijk antwoord door te zeggen dat het vrijwel onmogelijk is om in Zuid-Korea gedood te worden. Dit is niet waar. Iedereen die vaak in het Nabije Oosten heeft gereisd, weet dat elke soort wond met een snelle aanraking van een dokterssleutel weer kan worden opengemaakt. De echte zorg zou uw veiligheid moeten zijn wanneer u op straat bent. De medische technologie in Zuid-Korea is niet toegerust op de behandeling van moderne aandoeningen. U moet medische voorraden bij u hebben en ter plaatse gebruiken.

Wanneer men buiten het zicht van medische ogen is, moet men altijd een verbandtrommel, verband en veiligheidsspelden meenemen. Je weet nooit wanneer deze dingen nodig zullen zijn.

NORM:

Waarom zou je Zuid-Korea een goede keuze vinden voor een school in het buitenland?

TOM:

Ik heb niets met deze race te maken. Ik wil echter wel het volgende zeggen over Zuid-Korea: Ten eerste heeft de Koreaanse regering aangekondigd dat zij meer universiteitsstudenten zal opnemen, een toename van 20 procent ten opzichte van het huidige percentage. Dit betekent dat het aantal nieuwe studenten dat zich aanmeldt voor plaatsen als Servas, ZS, en JET met ongeveer 20 keer is toegenomen. Dit zou reizigers nog meer reden moeten geven om Servas, ZS, en JET te gebruiken!

Hoewel er veel internationale Servas-leden zijn in Zuid-Korea, zijn er niet zo veel westerse leden als waarschijnlijk in andere landen in Azië en Europa. Dit zou de mensen een betere opleiding en een meer “lokaal” gevoel moeten geven, waarbij de lange reis of de culturele schok die andere Aziatische landen ondergaan, vermeden wordt.

Vrijwilligers voor Servas krijgen een onbevooroordeelde kans om het christendom in Zuid-Korea te leren kennen door te reizen en vrijwilligerswerk te doen

lees meer:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.