recreatie

Elektrische scooters

Elektrische scooter huren zeeland

Ten eerste is de elektrische scooter duurder dan zijn brandstofequivalent. Belangrijker is dat de prijs van het totale voertuigpakket (berline/sedan) duurder is omdat de accu’s veel duurder zijn. Zo was een volledig geëvalueerde elektrische scooter uit 2007 ruwweg het dubbele van de prijs van een vergelijkbare benzinescooter. En dat is juist; je krijgt waar je voor betaalt. Als je beoogde gebruik uitsluitend 1 ritje naar de lokale winkel is dan kun je niet om de extra kosten heen. Een enkele reis naar de express winkel is niet langer een groot probleem als het om de elektrische scooter gaat.

– De accu van een elektrische scooter is een stuk duurder dan die van een benzinescooter. Nogmaals, rekening houdend met de prijs van het voertuig en de legeringen, zijn accu’s een stuk duurder per eenheid. Anders bekeken, als je een verzekering afsluit voor een elektrische scooter, kan het zijn dat je jaarlijks meer betaalt omdat de waarde van het voertuig nu aanzienlijk lager is dan die van een conventionele scooter op brandstof.

– Het opladen gaat snel voor een elektrische scooter. Elektrische scooters kunnen snel worden opgeladen via een 240 volt stopcontact met een typisch 12 volt stopcontact voor auto’s, hetzelfde als een gemiddeld stekkerblok in een mowatt huis. Dit is zowel een snelle als zeer handige oplader. Het enige echte nadeel is dat het misschien iets minder betrouwbaar is, omdat er veel moet worden opgeladen voordat hij weer kan worden gebruikt.

– Aangezien een elektrische scooter op een accu rijdt, wordt hij zo afgesteld dat de accu’s het gewicht van de scooter aankunnen. Elektrische scooters die voor korte afstanden en steile hellingen worden gebruikt, zijn zo afgesteld dat de accu’s een kleinere opslagcapaciteit hebben. Dit komt meer overeen met de gemiddelde grootte van een gezinsauto en zal de kosten van het rijden en gas tijdens dit soort reizen zeer redelijk houden.

– Tegenwoordig worden elektrische scooters, of zoals ze ook wel worden genoemd, “carits”, niet meer verkocht met hun originele doos, compleet met pedalen en hun onderhoudsdrop. Ze hebben ingebouwde laders en oplaadvoorzieningen aan boord. Dit betekent dat u op een goede dag met goede weersomstandigheden zeker kunt zijn van een rit die uw brandstofkosten goedkoop dekt. Tegenwoordig krijg je echter waar je voor betaalt. Het equivalent in termen van onderdelen en accessoires is ruwweg ten minste vijf keer dat van een conventionele scooter, dus je kunt echt verwachten om vork uit enkele honderden voor in termen van aankoopkosten.

– Tegenwoordig kosten elektrische scooters meer dan twee keer zoveel als een conventionele scooter.

– Tegenwoordig zijn elektrische scooters niet langer kleur van de maand, maar kleur van de week. Dit heeft twee redenen: ten eerste heeft de carrosserie een andere kleur dan de traditionele scooter, zodat hij (minder gemakkelijk) te onderscheiden is van de traditionele scooter, en ten tweede zijn ze duurder in aanschaf door de extra kit die nodig is.

– neerwaartse trend: De prijzen van elektrische scooters blijven stijgen, van zonnekleppen tot acculaders en hun oplaadaccessoires.

 

lees meer:

Scooterverhuur Zeeland

Scooter huren Middelburg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.