Uncategorized

De geschiedenis van het reizen

 

 

 

 

 

Botswana SafariIk heb Afrika al vele malen verkend en veel verschillende culturen ervaren, en ik weet dat Afrika een enorme uitgestrektheid heeft. Er is veel geschiedenis in vele delen van het continent en een zeer gevarieerd landschap.

De Botswana safari is een fantastische manier om de Botswaanse bevolking, hun cultuur en hun manier van leven te leren kennen.

Botswana is een democratische republiek. De bevolking staat bekend als Bosjesmannen, en hun cultuur is gedurende het grootste deel van de moderne geschiedenis relatief onveranderd gebleven. Botswana is een van de meest succesvolle Afrikaanse landen als het gaat om de levensstandaard die het land geniet.

De Bosjesmannen maken nog steeds deel uit van het dagelijks leven en spelen een belangrijke rol in het toerisme in Botswana. Touroperators en reisbureaus bieden ruime mogelijkheden voor ontmoetingen met deze mensen.

Moderne en ontwikkelde infrastructuur, verbeterd vervoer en goedkopere vluchten hebben allemaal hun rol gespeeld in het verlagen van de kosten om het land binnen te komen. Om echter inzicht te krijgen in de traditionele cultuur van de bevolking van Botswana, zult u een ervaren lokale gids moeten inhuren. Veel van deze gidsen zijn lokale gekozen parlementsleden of andere lokale verkozen functionarissen. U kunt ook een Engelssprekende gids of tolk inhuren.

Ongeacht waar u in Botswana wilt reizen, u zult merken dat de gidsen betrouwbaar zijn en kostbare tijd hebben gespaard om hun weg door het land te kennen.

Dit artikel is bedoeld om u te informeren over de huidige politieke situatie en wat u moet weten over reizen in het land.

Hieronder volgen enkele belangrijke feiten over Botswana

De bevolking van Botswana is sterk gehecht aan land en gebieden, en breekt het brood met maïs, tarwe en dagmeel muesli.

Botswana is met een oppervlakte van 459,60 km2 het op drie na grootste land ter wereld, met een tweejaarlijkse Croprotate.

In 1990 werd zij een onafhankelijke partij en in 1991 ging zij over tot een grondwettelijke meerpartijenregering.

Het MushiArts ontwikkelde zich onafhankelijk van de traditionele talen van Zuidelijk Afrika, het Engels en het Afrikaans.

De traditionele groepen omschrijven zichzelf als:- Senegambia, Khwai, Bantu, gaat over de grens naar Zuid-Afrika, langs de Indische Oceaan (met inbegrip van de kustgordel) en de cruciale Okavango Delta; de Khwai, Langana, en Ndebele sprekende groepen; de Tswana, Venda, eerlijkheid, rororo, Setswana, en Vodu (vice Nswana) sprekende groepen, met andere woorden de Afrikaans Indische groepen.

Gaborone, de hoofdstad, en Gday, het metropolitane centrum, is een belangrijk industrieel, educatief en cultureel centrum.

Andere belangrijke centra zijn bijvoorbeeld Thisazanga, gewoonlijk het politieke en economische centrum, en vaak aangeduid als de “Witte Stad” is het administratieve centrum van Gaborone. De Centrale Markt en het gezondheidscentrum zijn hier gevestigd, evenals het traditionele Masai Mara wildreservaat en het nationale park (Nzwani) van Chobe National Park.

Het Ndbele taalgebied (te onderscheiden van het Nguni taalgebied) beslaat het zuidelijk deel van het land-Port Gaien, of soms gespeld als Gayedo, dat gelegen is in het zuidoosten van Botswana aan de lager gelegen Mwaza rivier. De inwoners van Kisumu (of Kisumu) uit de Xhosa-sprekende gebieden van Zuid-Afrika kiezen ervoor naar Gaborone te migreren om in hun levensonderhoud te voorzien, hoger onderwijs te volgen en werk te vinden.

Het aantal mannetjesbavianen in de Drakensbergen bedroeg begin 1900 6.000; in de jaren 1950 was dat aantal tienmaal zo hoog. De baviaan werd gebruikt voor de jacht in het Ramsar gebergte door de Ngobe en San Bosjesmannen stammen die zich vestigden in de Hoge Drakensberg van KwaZulu Natal, nu Zuid-Afrika. De Bosjesmannen beschouwden de baviaan als een heilig dier en gebruikten soms zijn vlees en bloed in gerechten.

Het dorre subtropische klimaat van de Drakensbergen biedt de perfecte omgeving voor het gedijen van insecten, vooral de Sahara-startbijen. Deze prachtige bijen zijn van vitaal belang voor de bestuiving en het voortbestaan van florale soorten in de graslanden en bosgebieden. Omdat het dor is, is het leefgebied van de baviaan beperkt; er zijn te weinig bloemen voor hen om te bezoeken. Daarom moet aan het eind van het droge seizoen vroeg een voedzame maaltijd worden verzameld om de rest van het jaar door te komen. Naxi bavianen zijn over het algemeen solitaire dieren en je vindt nooit een groep die zijn deuren op slot doet. Zij blijven alleen tot zij ofwel hun jeugd, op vijfentwintigjarige leeftijd, voorbij zijn, ofwel tot zij tien jaar oud zijn. Een chagrijnige oude voor het grootste deel van hun leven. Mannetjes zijn geslachtsrijp rond hun twintigste.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.